Sayfalar

3 Mart 2012 Cumartesi

Duyguların Ruhu

Hülya teyzesinden sürpriz :)
“Sevgi” bugün mutfak tezgahımın köşesindeki menekşeye benziyor. Suyunu, ışığını ve ilgisini tam almış ve nerden yaprak vereceğini şaşırmış menekşeye.Duyguların ruhu sihirlidir.

Bugün Kayra’nın diş buğdayını yaptık. Bir nevi diş partisi. Benim için  özel bir gündü. Sabah çok sevdiğim biri aradı nasılsın diye sordu, "bugün bayram sabahı gibi hissediyorum" dedim. Güldü, anlam veremedi keyfime. Ama tabi ki anlamı bir yerlerde gizli.

Bir önceki sabah gün ışıyana kadar mutfaktaydım. Büyük bir keyifle yemekler, pastalar hazırladım.
Mutluydum, çünkü o an, benim mutluluk tanımıma uyuyordu. Sevdiğim bir amaç için, sevdiğim bir işi yapıyordum ve sevdiğim insan yanımda bana eşlik ediyordu. Budan daha büyük keyif olabilir miydi?

Sabah erkenden kalktım büyük bir heyecanla oğlumun masasını hazırladım. Gittim geldim kontrol ettim. Babasının her birimiz için birer tane aldığı laleleri yerleştirdim. Albüm için fotoğraflarını çektim. 

Fadime teyzesinden diş buğdayı
Ben bugün: özel bir gününü çok sevdiğin ve seni seven insanlarla paylaşmanın hazzını yaşadım. İnsanların birbirleri için ne kadar ince emek harcadığını gördüm. Teşekkür etmenin çok yetersiz kaldığı o an da kaldım. İnsanın ne kadar  düşünceli, saygılı, özverili, samimi olabileceğini gördüm. Kaliteli insana giden yolun buralardan geçtiğini anladım.


Bir insanın oturupta birilerini nasıl daha çok mutlu edebileceğini düşünmesi, fikir bulup bunun için çaba sarf etmesi, emek harcaması ne kadar değerli bir şey. Ya da o anda insana kolay ve basit gelen bir davranışın karşısındakini beklenenden daha fazla mutlu etmesi ne kadar özel.


Yurt dışında yaşamak demek annenizin, babanızın, kardeşinizin, çok uzaklarda olması demek. Acil bir şey olsa en erken gelebilecekleri tarihin iki gün sonra olması demek. Sevinçlerin özel günlerin buruk ve eksik yaşanması demek.İşte  bu nedenle de yurt dışındaki dostlukların, ilişkilerin, arkadaşlıkların içinde hep, biraz anne biraz baba, biraz kardeş tozu vardır. Yurt dışında ilişkiler farklıdır. Sevgi farklıdır. Paylaşmanın kelime anlamı farklıdır.

Kayra doğmadan önce hayal ettiğim şey  etrafında onu seven, değerli, kültürlü, özel insanlardan bir çember oluşturmaktı. Onların enerjisiyle büyüsün, insanlık stajını böyle bir topluluk içerisinde yapsın, sevgiyi, saygıyı, insana özeni dinleyerek değil izleyerek öğrensin diledim. Annelerin dilekleri kabul olurmuş. Bugün bir kere daha gördüm ki benimki de olmuş.

Oğluşkiyi sevgiyle besleyen, büyümesini bizimle izleyen, mutluluklarımızı paylaşan güzel insanlara çok teşekkür ederiz. Dilerim bütün bebekler sevgi,sağlık ve beslenme konusunda şanslı olsunlar…  

Annelerin dileği kabul olurmuş…

3 yorum:

hülya dedi ki...

Yurt dışında yani gurbette ( gerçi ben burada kendimi gurbette hissetmiyorum ) insanın annesi bacısı her şeyi arkadaşlarıdır.Senden küçüğe anne,abla,büyüğe ise kardeş oluyorsun.Vatanından,yurdundan uzakta oluşan dostlukların bir benzerini bulmak çok zor bence.
Güzel düşüncelerin,güzel yazın,güzel dostluğun için teşekkürler Deyyancım ...Her şey gönlünce olmasını dilerim...

zerka dedi ki...

ne güzel. oradaki enerjiyi, mutluluğu, güveni hissettim yazını okurken. sevdiklerinle birlikte ışığı en güzel aldığınız yerlerde olman dileğiyle.

HAKAYDE dedi ki...

Keşke duyguların da fotoğrafı çekilebilseydi de yazıya o günün duygu fotoğrafını koyabilseydim:) Güzel dilekleriniz kayrayla birlikte bütün çocuklara gitsin Zerka, teşekkürler.

Yorum Gönder

Siteden yapılan alıntılar tek koşul altında izin kapsamındadır: Alıntı yapılmadan önce izin alınmalı,alıntı yapıldıktan sonra, sitenin adresi görünür ve okunur tarzda yazılmalıdır. İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yapılan alıntılar, özellikle de yazıların başka isimler altında yazılmış gibi gösterilmesi,5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
 
Powered by Blogger