Sayfalar

15 Şubat 2012 Çarşamba

Canım Oğlum

Canım oğlum

 Bir yıl önce bugün(15 Şubat) ilk defa sesini duydum. O anda kalbimde bir ürperti oldu ama nedenini anlayamadım. Meğerse bize bebek suretinde bir melek göndermişler. Bizi büyütsün, yetiştirsin, hayatı öğretsin diye.

Şu bir yılı düşündüğümde görüyorum ki öyle de oldu. Ne çok şey öğrendik hayat hakkında. Hatta bugüne kadar bildiğimiz çoğu şeyi silip yeniden öğrendiğimiz bile oldu.
Sendeki bu öğretme çabası, bizdeki bu öğrenci şaşkınlığıyla başlarda epey zorlandık ama neyse ki yavaş yavaş toparladık. Anladık ki her zaman biliyorum diyen öğretmezmiş, asıl hayatı bilmeyenden öğrenmek lazımmış.

 Anne kelimesinin içi çok genişmiş bebeğim. Yarısını annem doldururken, diğer yarısını sen doldurdun. Ama ben bu kelimenin içinde kayboldum.

Doğduğun gün yüzüne bakıp “Acaba dünyada bundan daha güzel bir bebek var mı?” dedim, güldüler bana. Meğerse her anne dermiş bunu.

Geçen sene bu güne kadar kar yağmadı Baküde ve ben hep “kar oğlumla birlikte gelecek” dedim. Senin doğduğun gün ilk kar geldi. Her yer temizlendi.

Baban seni doğduktan birkaç saat sonra görebildi ancak ve sen ilk defa gözlerini ona açtın, gülümsedin ve tekrar uykuya daldın. O anda anladım ki sizin de aranızda benim anlayamayacağım özel bir bağ var.

Sonraki günlerde de evde babanı aradığımızda  onu senin yatağının başında bulurduk. Sen uyurken yatağın ucuna oturur, yüzünü avuçlarının arasına alır ve saatlerce seni seyrederdi. En çok onun omzunda uyumayı severdin. Sen uyanma diye saatlerce kımıldamadan otururdu. Seni sessizce severdi.

Bir yıl boyunca her sabah farklı bir güne uyandık. O kadar hızlı büyüdün ki bazı sabahlar seni elimize aldığımızda şaşkınlıkla birbirimize bakardık, bir gece de bu kadar fark edebilir mi diye. Her gün hayatımızda farklı bir ilkti. Başlarda yazamaya çalıştım ama baktım ki ilklerin sonu yok, baş edemedim ve pes ettim. Büyümeni izlemek hala olağanüstü bir deneyim bizim için.

Bugün senin ilk doğum günündü. Sabah her günden farklı uyandın. Kesinlikle bugünün farkındaydın. İnanılmaz neşeli ve mutluydun. Gülücükler, alkışlar hatta  kahkahalar içinde başladık güne. Seni yere koyduğumda ilk defa yardım almadan, kendi kendine emeklemeye başladın. Şaşkınlık içerisinde kapının kenarında dondum kaldım. Daha önce babanla birlikte (sadece onunla yapıyordun nedense) bir iki adım atıyordun ama kendi kendine ve bu kadar uzun mesafe emekleyemiyordun. Bu gece de senin birden büyüdüğün gecelerden biri olmuştu sanki.
Kalabalıkta hiç konuşmazdın, bugün her yerde kendi kendine sesler çıkarıp kahkahalar atıp el çırpıyordun. Çok mutlu bir gün geçirdin bebeğim ve biz şaşkınlık içerisinde seni izledik.

Senden aldığım en büyük derslerden birisi de gelecekle ilgili planlar yapmak yerine olduğun anı fark etmek ve tadına varmaktı. Artık hayatla ilgili planlarımız sadece bir adım sonrasına. Bu nedenle de  gelecekte seninle ilgili hayallerimiz ya da planlarımız yok. Zamanı geldiğinde senin kendin için en iyisini yapacağına eminiz.

Sen dünyaya gelişinden itibaren insan olarak bütün özelliklere sahipsin. Biz sadece bu yeteneklerini ortaya çıkarmanda ve dünyaya adapte ederek yaşamanda sana eşlik edebiliriz o kadar.

Kendini, hayatı, dünyayı, insanları ve yaşamı yavaş yavaş keşfedeceksin. Yeri gelecek kötü deneyimlerin olacak çok üzüleceksin, kırılacaksın hatta bazen her şeyin sonunun geldiğini bile düşüneceksin ama yine de hayat devam edecek. Anlayacaksın ki bunlar da senin hayatta daha güçlü durmanı sağlayacak olaylarmış. Kalbinin sesi ve vicdanın sana her zaman yol gösterecek. Kafanı arkaya çevirdiğin her an biz orada olacağız bebeğim.

 Bize  anne ve baba olmayı öğrettiğin için teşekkür ederiz. İyi ki doğdun Kayra ve iyi ki bizim bebeğimiz oldun. Sen bizim hayattaki en büyük şansımızsın canım oğlum.  
Seni çok seviyoruz bebeğim.

13 yorum:

Okuryatar dedi ki...

Hep birlikte neşeli, sağlıklı, harika bir ömür sürün:)

hülya dedi ki...

İyiki doğdun masum bakışlı güzel Kayra...Rabbim seni ailene, vatana hayırlı evlat eylesin...

zeynep dedi ki...

oyyy annesi iyki dogmus Kayra, iyki dogurmussun. Allah hepinize uzun saglikli yillar versin, hep beraber daha nice guzel yaslar kutlayin, Benim icinde koklaya koklaya op minnos yanaklarindan. dogumgunu fotograflarini bekliyoruz.

HAKAYDE dedi ki...

Çok teşekkür ederiz mesajlarınız çok mutlu etti bizi. Umut ediyorum Kayra da büyüdüğünde bir okuryatar üyesi olacak:) Hülya ablacım güzel duaların için de çok teşekkür ederiz. Amin diyelim:) Zeynepcim senin Kayranın ve annesinin hayatındaki yerin çok özel,senden öğrenecek çok şeyimiz var daha:)

utermeal dedi ki...

ne güzel anlatmışsın deyyancım anneliğini... sizin gibi bir ailesi olduğu için, kayra emin ol çok şanslı bir bebek, hayat onun için hep güzellikler getirir inşallah...

Gülin Ağırman dedi ki...

bebeğinizle beraber uzun güzel bir ömrünüz olsun :)

HAKAYDE dedi ki...

Çok teşekkür ederiz Gülin hanım:)

Adsız dedi ki...

Deyyancım her okuduğumda daha bir büyüleniyorum, şu sıralar ikinci bebek telaşını yaşarken gözlerimi doldurdun geçen günler aklıma geldi, sizi kocaman kucaklıyorum özlemle hasretle...
Dilek Ulusoy Karatopuk

HAKAYDE dedi ki...

Dilekcim bu ne güzel haber, çok sevindim gerçekten. Hayırlı olsun. Tamda enerjim düşmüşken çok iyi geldi bu güzel sözlerim çok teşekkür ederim. Bizde sizi çok öpüyoruz.

FotografikHatiralar / Ülkü dedi ki...

Canım,
Nasıl duygulandırdın, nasıl beni de 3 yıl öncesine götürdün...
Burnumun direği sızladı inan...

Meleğine sağlıklı huzurlu ailesiyle birlikte koca bir ömür diliyorum...

Öperim prensi :)

HAKAYDE dedi ki...

Çok teşekkür ederiz Ülkü hanım. Bizden de size ve Duruya kocaman sevgiler...

Havva dedi ki...

Burnumun direği sızladı inanın.. nasıl güzel anlatmışsınız...

http://www.facebook.com/BloggerAnneler

HAKAYDE dedi ki...

Geleceğe mektuplar benim için çok önemli her zaman için. Teşekkür ederim Havva hanım. Blogger anneleri projesi için hepinizi tekrar kutluyorum bence anneler için çok güzel bir adım oldu. Belki birçok anneyi de blog konusunda teşvik eder kim bilir?

Yorum Gönder

Siteden yapılan alıntılar tek koşul altında izin kapsamındadır: Alıntı yapılmadan önce izin alınmalı,alıntı yapıldıktan sonra, sitenin adresi görünür ve okunur tarzda yazılmalıdır. İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yapılan alıntılar, özellikle de yazıların başka isimler altında yazılmış gibi gösterilmesi,5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
 
Powered by Blogger